φωτοβολταικα συστηματα

ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΣ - ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

Συσσωρευτές Φωτοβολταικών

Συσσωρευτές ΦωτοβολταικώνΣυσσωρευτής είναι η συσκευή ή οποία αποθηκεύει ενέργεια και την αποδεσμεύει με τη μορφή ηλεκτρισμού. Ονομάζεται αλλιώς και μπαταρία και τη χρησιμοποιούμε στη καθημερινότητά μας σε διάφορες συσκευές αλλά ακόμα και στα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Τους συσσωρευτές τους χρησιμοποιούμε στα φωτοβολταϊκά συστήματα σε περίπτωση που για κάποιες μέρες δεν έχει αρκετή ηλιοφάνεια και αποδυναμώνεται η ισχύς των φωτοβολταϊκών. Έτσι λοιπόν, αν το σύστημα είναι αυτόνομο και δε μπορεί να πάρει ρεύμα από τη ΔΕΗ, τότε συνδέεται με τον συσσωρευτή ο οποίος έχει αποθηκεύσει αρκετή ηλιακή ενέργεια, όλη την περίοδο που έχει ηλιοφάνεια και μόλις τη χρειαστούμε, μας την αποδεσμεύει και μας δίνει ηλεκτρισμό.

Οι συσσωρευτές χρειάζονται φόρτιση αρκετά συχνά γιατί εκφορτίζονται πολύ γρήγορα και πρέπει να τους φορτίζουμε σχεδόν καθημερινά, ακόμα κι αν δεν τους χρησιμοποιούμε. Για να μη φθαρούν σύντομα οι συσσωρευτές πρέπει αρχικά να επιλέξουμε κάποιους που να μην έχουν πολύ λεπτές πλάκες μολύβδου για να μη φθαρούν γρήγορα. Επίσης, είναι απαραίτητο να τηρούμε σωστά όλες τις οδηγίες χρήσης, να φροντίζουμε τους συσσωρευτές κάθε μέρα και όταν τους φορτίζουμε να το κάνουμε σταδιακά και όχι απότομα και να τους τοποθετούμε σε χώρους με σταθερή θερμοκρασία. Ακόμα, οι συσωρευτές που θα επιλέξουμε πρέπει να είναι κατάλληλοι για βαθιές εκφορτίσεις και να έχουν όσο μεγαλύτερη χωτιτηκότητα γίνεται για να έχουν περισσότερη αντοχή στο χρόνο.

Οποιοδήποτε μπαταρία και να βάλουμε, θα λειτουργήσει, απλά μπορεί αργότερα να δημιουργήσει προβλήματα. Επομένως, ο ιδανικότερος συσσωρευτής είναι αυτός που είναι κατάλληλος για τα φωτοβολταϊκά συστήματα και αντέχει στις βαθιές εκφορτίσεις.

Το κόστος των συσσωρευτών δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό αλλά εξαρτάται πάντα από την ποιότητά του, τη χωριτηκότητά του και την προευλευσή του. Φυσικά, η τιμή του έχει να κάνει και με την αντοχή του και την εγγύηση που του δίνεται.

Οι Υπηρεσίες μας

υπηρεσιες φωτοβολταικα

Από την αρχή της συνεργασίας μας αλλά και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, η GREEN SYSTEM είναι δίπλα σας.

Περισσότερα

Προϊόντα

φωτοβολταικά προϊόντα

H Green System έχει τη δυνατότητα να σας προμηθεύσει με όλα τα απαραίτητα προϊόντα για την κατασκευή ενός έργου.

Περισσότερα

Ενδεικτικά έργα μας

φωτοβολταικα εργα

Ενημερωθείτε για μερικά απο τα έργα φωτοβολταικών συστημάτων που έχει κατασκευάσει η εταιρεία μας.

Περισσότερα
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Social
Επικοινωνία
img
img
img
img
  • Οικονομοτεχνική μελέτη
  • Αδειοδότηση έργου
  • Χρηματοδότηση έργου
  • Εγκατάσταση συστήματος
  • Συντήρηση συστήματος
  • Εγγύηση απόδοσης
img
Facebookimg
Twitter
img
6989444001img
simeonidis.giorgos@hotmail.com