φωτοβολταικα συστηματα

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Τι είναι τα Φωτοβολταικα Συστηματα

φωτοβολταικα συστηματαΜε τον όρο φωτοβολταικά συστήματα, εννοούμε τις βιομηχανικές διατάξεις οι οποίες μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική ενέργεια. Για την ακρίβεια, πρόκειται για γεννήτριες που αποτελούνται από τα φωτοβολταϊκά πάνελ, τα συστήματα στήριξης, τους συσσωρευτές, τους αντιστροφείς τάσης, τους μετρητές ενέργειας και τους ρυθμιστές φόρτισης. Τα ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ανήκουν στην κατηγορία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Στην καθημερινότητά μας χρησιμοποιούμε διαρκώς όλο και περισσότερο τα φωτοβολταικα συστηματα, αφού μας συμφέρουν και έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Το βασικότερο από τα πλεονεκτήματα των φωτοβολταικών συστημάτων είναι ότι λειτουργούν με τον ήλιο ο οποίος είναι μια αστείρευτη πηγή ενέργειας. Τα φωτοβολταικα συστηματα δε ρυπαίνουν το περιβάλλον, αντέχουν στο χρόνο, δε θέλουν ιδιαίτερη συντήρηση και δεν έχουν μεγάλο κόστος ενώ με επιδοτούμενα προγάμματα όπως το φωτοβολταικα σε στεγες η χρηματοδότηση φτάνει έως και 100%.

Ένα από τα πιο βασικά μέρη για να λειτουργήσει ένα φωτοβολταικό σύστημα είναι τα φωτοβολταικά πάνελ, ή αλλιώς ηλιακοί συλλέκτες. Τα πάνελ είναι ειδικά πλάισια που τοποθετούνται σε στέγες ή στο έδαφος και με τη βοήθεια των κυψελών που διαθέτουν, γίνεται η μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική. Ο τρόπος που συμβαίνει αυτό είναι ο εξής: Οι ακτίνες του ήλιου περιέχουν φωτόνια με ενέργεια που όταν φτάσουν πάνω σε ένα πάνελ, κάποια το προσπερνούν, άλλα ανακλώνται και τα υπόλοιπα απορροφούνται. Αυτά που απορροφούνται παράγουν ηλεκτική ενέργεια, μετακινώντας τα ηλεκτρόνια που υπάρχουν, σε άλλη θέση. Ακόμα και τα πάνελ όμως, δεν είναι όλα ίδια μεταξύ τους. Διαφέρουν στον τρόπο κατασκευής, στο κόστος και στην απόδοσή τους, ενώ η κύρια ομοιότητά τους είναι ότι όλα κατασκευάζονται με τη χρήση πυριτίου. Οι κατηγορίες που χωρίζονται είναι τρεις, του μονοκρυσταλλικού πυριτίου, του άμορφου πυριτίου και πολυκρυσταλλικού πυριτίου.

Εξίσου απαραίτητα με τα φωτοβολταικα πάνελ όμως είναι και τα υπόλοιπα μέρη στα φωτοβολταικα συστηματα. Για παράδειγμα, τα συστήματα στήριξης που βοηθούν στη σωστή εγκατάσταση των πάνελ, ο αντιστροφέας τάσης που μετατρέπει το συνεχές ρεύμα σε εναλλασσόμενο, κι ο μετρητής ενέργειας ο οποίος χρησιμεύει στην μέτρηση της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται. Επίσης, βασικοί είναι και οι συσσωρευτές, δηλαδή οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στα αυτόνομα δίκτυα και ο ρυθμιστής φόρτισης που ελέγχει την φόρτιση της μπαταρίας.

Οι Υπηρεσίες μας

υπηρεσιες φωτοβολταικα

Από την αρχή της συνεργασίας μας αλλά και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, η GREEN SYSTEM είναι δίπλα σας.

Περισσότερα

Προϊόντα

φωτοβολταικά προϊόντα

H Green System έχει τη δυνατότητα να σας προμηθεύσει με όλα τα απαραίτητα προϊόντα για την κατασκευή ενός έργου.

Περισσότερα

Ενδεικτικά έργα μας

φωτοβολταικα εργα

Ενημερωθείτε για μερικά απο τα έργα φωτοβολταικών συστημάτων που έχει κατασκευάσει η εταιρεία μας.

Περισσότερα
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Social
Επικοινωνία
img
img
img
img
  • Οικονομοτεχνική μελέτη
  • Αδειοδότηση έργου
  • Χρηματοδότηση έργου
  • Εγκατάσταση συστήματος
  • Συντήρηση συστήματος
  • Εγγύηση απόδοσης
img
Facebook



img
Twitter
img
6989444001



img
simeonidis.giorgos@hotmail.com