φωτοβολταικα συστηματα

Αντιστροφείς τάσης (Inverters)

Αντιστροφείς τάσης (Inverters) / Μετατροπείς

Αντιστροφεις τασης InvertersΟ αντιστροφέας τάσης (Inverter) είναι μια διάταξη ισχύος που χρησιμοποιούμε στα φωτοβολταικα συστηματα και χάρη στη βοήθειά του μετατρέπεται το συνεχές ρεύμα σε εναλλασσόμενο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τροφοδοτήσουμε από το συσσωρευτή του φωτοβολταϊκού συστήματος, όλες τις ηλεκτρικές συσκευές ενός σπιτιού.

Ο αντιστροφέας τάσης (Inverters) συνδέεται με ένα διπλό καλώδιο που είναι θετικό - αρνητικό, πάνω στους πόλους της μπαταρίας. Τις περισσότερες φορές, έχει κάποιες υποδοχές όπως οι μπρίζες που έχουμε στα σπίτια μας, και πάνω σε αυτές συνδέουμε κάποιες συσκευές που θέλουμε ή ακόμα και με τη χρήση κάποιου πολύμπριζου ή μπαλαντέζας.

Σε έναν αντιστροφέα τάσης μπορούμε να συνδέσουμε ταυτόχρονα όσες συσκευές θέλουμε, αρκεί η ισχύς όλων των συσκευών μαζί να μην ξεπερνά την ισχύ που μπορεί να αντέξει ο αντιστροφέας. Όταν συνδέσουμε περισσότερες συσκευές από το επιτρεπόμενο, τότε ο αντιστροφέας κλείνει αυτόματα για να προστατεύσει τις συσκευές μας, πράγμα που συμβαίνει ακόμα κι όταν κοντεύει να αδειάσει η μπαταρία.

Οι βασικές κατασκευαστικές προδιαγραφές ενός αντιστροφέα (Inverter) είναι να αποτελείται από εύκολα συναρμολογούμενα μέρη για να γίνονται εύκολα μετατροπές και αναβαθμίσεις, ενώ πρέπει να είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να μη σταματάει η λειτουργία του σε υψηλές διακοπτικές συχνότητες. Ακόμα, πρέπει να υπάρχει πλήρης γαλβανική απομόνωση του κυκλώματος από τα κυκλώματα ελέγχου και προστασίας ώστε να έχει τη δυνατότητα ο αντιστροφέας (Inverter) να συνδέεται με άλλα ψηφιακά συστήματα.

Οι βασικές λειτουργικές προδιαγραφές ενός αντιστροφέα τάσης (Inverter) είναι να μπορεί να μετατρέπεται εύκολα η λειτουργία του από μονοφασική σε τριφασική, να είναι απλός ο επαναπρογραμματισμός του χωρίς να είναι απαραίτητη η αποσυναρμολόγισή του, ώστε να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη και ο έλεγχος λειτουργίας. Επίσης, πρέπει να έχει τη δυνατότητα, σε περίπτωση προβλήματος όπως κάποιο βραχυκύκλωμα, ή υπέρταση, να σταματάει τη λειτουργία του κυκλώματος και να υπάρχει μια ένδειξη η οποία να μας προσδιορίζει το πρόβλημα.

Οι Υπηρεσίες μας

υπηρεσιες φωτοβολταικα

Από την αρχή της συνεργασίας μας αλλά και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, η GREEN SYSTEM είναι δίπλα σας.

Περισσότερα

Προϊόντα

φωτοβολταικά προϊόντα

H Green System έχει τη δυνατότητα να σας προμηθεύσει με όλα τα απαραίτητα προϊόντα για την κατασκευή ενός έργου.

Περισσότερα

Ενδεικτικά έργα μας

φωτοβολταικα εργα

Ενημερωθείτε για μερικά απο τα έργα φωτοβολταικών συστημάτων που έχει κατασκευάσει η εταιρεία μας.

Περισσότερα
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Social
Επικοινωνία
img
img
img
img
  • Οικονομοτεχνική μελέτη
  • Αδειοδότηση έργου
  • Χρηματοδότηση έργου
  • Εγκατάσταση συστήματος
  • Συντήρηση συστήματος
  • Εγγύηση απόδοσης
img
Facebookimg
Twitter
img
6989444001img
simeonidis.giorgos@hotmail.com