Από 8 Μαΐου οι Αιτήσεις για το Νet-Μetering στη χαμηλή τάση

Η αποδοχή αιτημάτων σύνδεσης φωτοβολταϊκών συστημάτων από αυτοπαραγωγούς με ενεργειακό συμψηφισμό (net metering) θα ξεκινήσει στις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Σε πρώτη φάση ο ΔΕΔΔΗΕ θα υποδεχτεί μόνο αιτήματα σύνδεσης από καταναλωτές που τροφοδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης και για μέγιστη ισχύ φωτοβολταϊκού συστήματος 100 kWp στην ηπειρωτική χώρα και τα διασυνδεδεμένα νησιά, 50 kWp στην Κρήτη και 20 kWp στα λοιπά Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά.

Ειδικότερα στην Πελοπόννησο και στο τμήμα της Εύβοιας νοτίως του Αλιβερίου, καθώς και στα νησιά Άνδρο και Τήνο, επί του παρόντος θα γίνονται δεκτά αιτήματα με μέγιστη ισχύ 20 kWp.

Τα αιτήματα θα υποβάλλονται στις αρμόδιες τοπικές μονάδες του ΔΕΔΔΗΕ (Περιοχές) με συμπλήρωση του σχετικού Εντύπου Αίτησης και συνυποβολή των προβλεπόμενων εγγράφων και στοιχείων.

Με νεότερη ανακοίνωση ο ΔΕΔΔΗΕ θα προσδιορίσει την ημερομηνία έναρξης καθώς και τις θέσεις υποδοχής των αιτημάτων σύνδεσης από καταναλωτές που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης, μετά την επίλυση των πλέον σύνθετων τεχνικών ζητημάτων που σχετίζονται με τις συνδέσεις αυτές.

Εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΔΕΔΔΗΕ σχετικό πληροφοριακό υλικό (Πληροφοριακό Δελτίο, Συχνές Ερωτήσεις-Απαντήσεις, Υπόδειγμα Σύμβασης Σύνδεσης, Υποδείγματα Υπεύθυνων Δηλώσεων κλπ).

Περισσότερες πληροφορίες στο Τηλ.: 6970738172

WWF: Παράκτιες και δασικές περιοχές – Ελαφόνησος, Γαύδος, Θηρασιά κ.α

WWF: Παράκτιες και δασικές περιοχές - Ελαφόνησος, Γαύδος, Θηρασιά κ.α

WWF: Παράκτιες και δασικές περιοχές – Ελαφόνησος, Γαύδος, Θηρασιά κ.α

Εμβληματικές περιοχές της χώρας, όπως η Ελαφόνησος, η Γαύδος, η Αμμουλιανή, η Θηρασιά, το Κουφονήσι και η Θασοπούλα, βρίσκονται στο μάτι νομοθετικού κυκλώνα που σαρώνει την παράκτια και δασική γη της χώρας.

Σε συνέχεια διάσπαρτων νομοθετικών ρυθμίσεων σε άσχετους με το περιβάλλον νόμους, του πρόσφατου νόμου για τις τουριστικές επενδύσεις και του ειδικού χωροταξικού για τον τουρισμό που βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης, το ΥΠΕΚΑ έχει δώσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου στη δημοσιότητα σχέδιο νόμου που εξαιρεί από καθεστώς ουσιαστικής προστασίας οικολογικά πολύτιμες φυσικές εκτάσεις που τώρα θωρακίζονται με βάση τη δασική νομοθεσία.

Με τη δύναμη μέχρι στιγμής 10.000 περίπου πολιτών, εντός και εκτός συνόρων, που υπέγραψαν την ηλεκτρονική διαμαρτυρία ενάντια στο νομοσχέδιο, η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς υπέβαλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη κείμενο ειδικότερων σχολίων που καταδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τον δασικό πλούτο της χώρας. Οι ενστάσεις αυτές και οι «κόκκινες γραμμές» που καθιστούν απαράδεκτο το ν/σ και μας έχουν οδηγήσει στην κινητοποίηση για την απόσυρσή του, παρουσιάστηκαν επίσης στον Ειδικό Γραμματέα Δασών, κ. Γιώργο Αμοργιανιώτη.

Το WWF Ελλάς καλεί ολόκληρη την κοινωνία να ενώσει τη φωνή της με τους περίπου 10.000 πολίτες που έχουν ήδη υπογράψει την ηλεκτρονική έκκληση προς το ΥΠΕΚΑ, ζητώντας από τον Αναπληρωτή Υπουργό να μην καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο αυτό και να λάβει σοβαρά υπόψη του τις κινήσεις εκείνες που επί της ουσίας θα ακυρώσουν τον καταστροφικό του χαρακτήρα.

«Σε περίπτωση που το ΥΠΕΚΑ και ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός κος Καλαφάτης επιδείξουν το πολιτικό θάρρος και ακούσουν την ελληνική κοινωνία αλλά και την επιστημονική κοινότητα, στο αίτημα για ουσιαστική προστασία της ελληνικής φύσης, θα έχουμε όλοι μαζί καταφέρει μία σπουδαία νίκη για ένα υγιές φυσικό περιβάλλον που αποτελεί τη βάση για την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά και για μια πραγματικά ζωντανή οικονομία. Χωρίς τη δύναμη και τη φωνή των πολιτών κάτι τέτοιο θα ήταν ίσως αδύνατο. Σε κάθε περίπτωση και μέχρι να βεβαιωθούμε ότι άλλαξαν οι διατάξεις του νομοσχεδίου που προμηνύουν πραγματική καταστροφή για την ελληνική φύση, θα πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να πιέζουμε», δήλωσε ο Δημήτρης Καραβέλλας, γενικός διευθυντής του WWF Ελλάς.

Πηγή: http://www.econews.gr

100% Ενεργειακή Αυτονομία

100% Ενεργειακή Αυτονομία


Ο 50χρονος ερασιτέχνης ερευνητής Μιχάλης Καλογεράκης, ένθερμος οπαδός της πράσινης ενέργειας έχει εγκαταστήσει στο σπίτι του στις Γούρνες Ηρακλείου τη δική του «ΔΕΗ», το δικό του παρασκευαστήριο καυσίμου, αλλά και τους δικούς του αυτοσχέδιους… αντιδραστήρες, όπου προχωρεί σε διάσπαση υδρογόνου και οξυγόνου.

Ο Μιχάλης Καλογεράκης, ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός στο επάγγελμα, έχει καταφέρει επί χρόνια να έχει πλήρη ενεργειακή αυτονομία στο σπίτι του με τη χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Παράλληλα, στην αποθήκη του σπιτιού του παράγει το οικολογικό καύσιμο από ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα, το οποίο, σε συνδυασμό με μια μικρή μετατροπή στον κινητήρα της μηχανής του, του έχει δώσει μέχρι σήμερα πάνω από 25.000 δωρεάν χιλιόμετρα.

«Έχω μετατρέψει την αναλογία καυσίμου – αέρα. Η βενζίνη θέλει περισσότερο οξυγόνο για να αναφλεγεί, ενώ το αλκοόλ πολύ λιγότερο», δηλώνει στο «Έθνος» ο ερασιτέχνης ερευνητής προσθέτοντας ότι η πατέντα του βασίζεται στην επεξεργασία του οινοπνεύματος από τα σάπια φρούτα και τη ζάχαρη και στη μετατροπή που έχει κάνει ο ίδιος στον κινητήρα της μοτοσικλέτας του. Το τελικό μείγμα, λέει, είναι σαν μια πολύ δυνατή ρακή, 75 βαθμών, και αν κάποιος το αραιώσει μπορεί να το πιει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η παραγωγή, όπως αναφέρει, γίνεται «από χαλασμένα φρούτα που έχουν ζάχαρη ή και από ζαχαροκάλαμα τα οποία χρησιμοποιώ. Λιώνουμε τα προϊόντα και βάζουμε λίγη μαγιά μαγειρικής και νερό. Μέσα σε λίγα 24ωρα έχουμε έτοιμο καύσιμο για απόσταξη αλλά χρειάζεται να ρίξουμε ακόμα και μαγειρική σόδα, η οποία διαλύει τα οξέα που είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, επικίνδυνα όμως για τα μέταλλα. Στη συνέχεια ακολουθεί η απόσταξη, η οποία γίνεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεν καίμε δηλαδή καύσιμο, αλλά απλώς χρησιμοποιούμε το περίσσευμα από τα φωτοβολταϊκά».

Καθημερινά, το σύστημα του 50χρονου μπορεί να παράγει πάνω από 10 λίτρα καυσίμου, ενώ έγινε γνωστό ότι τα ίδια καύσιμα μπορεί, πέρα από το μηχανάκι, να χρησιμοποιηθούν και για τα αυτοκίνητα αρκεί να γίνει η σχετική μετατροπή του κινητήρα τους. «Έχω κάνει πείραμα τροποποιώντας κινητήρα εσωτερικής καύσης, το οποίο πέτυχε, αλλά δεν έχω τα χρήματα να το χρησιμοποιήσω σε αυτοκίνητο», τονίζει.

Ο κ. Μιχάλης Καλογεράκης έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί στην αποθήκη του σπιτιού του τους δικούς του αυτοσχέδιους αντιδραστήρες, μέσω των οποίων το νερό παράγει ρεύμα και θέρμανση.

«Όταν έχεις ήλιο, νερό, αέρα, έχεις τα πάντα. Η χώρα μας έχει απλόχερα από τον Θεό όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και θα πρέπει οι πολιτικοί μας σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, που βρίσκεται η χώρα μας, να δώσουν κίνητρα και κατευθύνσεις για την πράσινη ενέργεια ώστε να πάμε μπροστά», σημειώνει και προειδοποιεί ότι «πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα που το νερό θα αντικαταστήσει τα κλασικά υγρά και ορυκτά καύσιμα που καταστρέφουν τον πλανήτη».

Εξηγεί, μάλιστα, πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. «Ξεκινάμε με την κατασκευή ενός πολύ αποδοτικού αντιδραστήρα από ανοξείδωτο χάλυβα που θα διασπάσει το νερό στα συστατικά του. Όταν λέμε »αποδοτικό» σημαίνει ότι αποδίδει με μία κιλοβατώρα 200 λίτρα αερίου καυσίμου. Το υδρογόνο και το οξυγόνο αποθηκεύονται σε μια δεξαμενή.

Από τη δεξαμενή μέσω διαφόρων συστημάτων ασφαλείας μπορεί να καταλήξει σε ένα καυστήρα για θέρμανση, σε μια κουζίνα ή σε ένα αυτοκίνητο. Η ενέργεια που χρειάζεται ο αντιδραστήρας για να διασπάσει το νερό δίδεται από φωτοβολταϊκά ή ανεμογεννήτρια.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε την απόλυτη σταθεροποίηση των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας». Ο Μιχάλης Καλογεράκης κινεί το μηχανάκι του με καύσιμο που παράγει από ζάχαρη, ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα.

Το πρώτο βιβλίο του Μιχάλη Καλογεράκη με τίτλο «Πώς να φτιάξετε το δικό σας καύσιμο» μόλις εκδόθηκε από την εκδοτική εταιρεία «Συμμετρία».

Πηγή: www.poly-gelio.gr

Φωτοβολταικά συστήματα σε 26 σχολεία στις Σέρρες

Φωτοβολταικά συστήματα σε 26 σχολεία στις Σέρρες

«Με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, τοποθετούμε φωτοβολταικά συστήματα σε 26 σχολεία του Δήμου Σερρών, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού». Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης την Τετάρτη 19-6-2013, κατά την επίσκεψη του στο Γυμνάσιο του Λευκώνα, όπου τοποθετούνται στις στέγες του, φωτοβολταικά συστήματα. Το κόστος όλου του του έργου ανέρχεται σε 572.000€ και χρηματοδοτείται από τον Δήμο Σερρών.

Με αυτόν τον τρόπο η εγκατεστημένη ισχύς προβλέπεται να φτάσει τα περίπου 260kW με αναμενόμενη παραγόμενη ετήσια ενέργεια ίση με περίπου 300MWh.

Με την εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων στα 26 σχολεία επιτυγχάνεται:

α) οικονομικό όφελος στα σχολεία από την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στη ΔΕΗ .

Συγκεκριμένα τα σχολεία τα οποία έχουν στις στέγες τους φωτοβολταϊκα συστηματα θα πωλούν την ηλεκτρική ενέργεια στη ΔΕΗ και από την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας θα κερδίζουν συνολικά περίπου 70.000-80.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό θα αφαιρείται το ποσό που πρέπει να πληρώσουν για κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη ΔΕΗ τα 26 σχολεία όπως άλλωστε προβλέπεται από το νόμο. Το καθαρό ποσό που θα απομένει, οι σχολικές επιτροπές θα το διανέμουν στα σχολεία για τις λειτουργικές τους ανάγκες. Continue reading

Ηλεκτρικό ποδήλατο με φωτοβολταικα συστηματα

Ηλιακό ποδήλατο με φωτοβολταϊκά πάνελ

Και όμως το ηλεκτρικό ποδήλατο που λειτουργεί με φωτοβολταικα συστηματα υπάρχει και συμφέρει απ΄ όσο λένε…

Ηλιακό ηλεκτρικό ποδήλατο σε πειραματικό στάδιο από που λειτουργεί με φωτοβολταϊκό πάνελ χωρίς μπαταρία
Το ηλιακό ηλεκτρικό ποδήλατο «SolarCross» λειτουργεί με τάση ρεύματος 3Volt ή ισχύ κάτω από 15Watt λαμβάνοντας ενέργεια από ένα φωτοβολταικό πάνελ το οποίο είναι συνδεδεμένο απευθείας με τη μηχανή.

Tο συγκεκριμένο ηλεκτρικό ποδήλατο είναι ένα αυτοσχέδιο φωτοβολταϊκό πάνελ, πολύ ελαφρύ στην κατασκευή του και τροφοδοτείται από ηλιακές κυψέλες μονοκρυσταλλικού πυριτίου αποδοτικότητας 16% τα οποία έχουν ισχύ 24Watt σε βέλτιστες συνθήκες. Το πλαίσιο από χαρτί γύρω από το φωτοβολταϊκό πάνελ λειτουργεί ως ανακλαστήρας για το φως. Όπως ισχυρίζεται ο δημιουργός του ηλεκτρικού ποδηλάτου, με τον ρυθμό της εξέλιξης στον κλάδο των φωτοβολταϊκών, σύντομα θα ανατείλει μια νέα μέρα στις ηλιακές μεταφορές.

—————————

Ηλιακό ποδήλατο με φωτοβολταϊκά πάνελ
Ηλιακό ποδήλατο με φωτοβολταϊκά πάνελΣτα τέλη του 2011, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Βασ. Κικής παρουσίασε στην Κοζάνη, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, ένα πρωτοποριακό ηλεκτρικό ποδήλατο που αντλεί ενέργεια από τον ήλιο. Continue reading

Νέα λεπτότερα, ελαφρύτερα και αποδοτικότερα φωτοβολταικα πανελ

Λεπτότερα, ελαφρύτερα και αποδοτικότερα φωτοβολταικα πάνελ Μια νέα προσέγγιση στην δημιουργία των φωτοβολταϊκών κυψελών υιοθετούν ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασσαχουσέτης (MIT).

Οι ερευνητές στοχεύουν στην παραγωγή λεπτότερων, ελαφρύτερων και αποδοτικότερων φωτοβολταικών πανελ.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως με φωτοβολταικα πανελ λεπτότερων από το χαρτί τους κατάφεραν να επιτύχουν υψηλότερη αποδοτικότητα έως και 1000 φορές περισσότεο.

ο Μάρκο Μπερνάρντι, ο οποίος είναι ερευνητής στο Τμήμα Επιστήμης Υλικών του MIT αναφέρει πώς «Η τοποθέτηση αλλεπάλληλων στρωμάτων από διαφορετικά υλικά θα μπορούσε να επιτύχει αποδόσεις ανταγωνιστικές προς αυτές που επιτυγχάνονται με τις συμβατικές τεχνολογίες».

Τα πολύ ελαφρά φωτοβολταϊκά κύτταρα έχουν ευρύ πεδίο εφαρμογής στην αεροδιαστημική, στην αεροπορία ή σε απομακρυσμένες περιοχές του αναπτυσσόμενου κόσμου. «Τα νέα φωτοβολταικα πανελ θα είναι 1000 φορές αποδοτικότερα από τα συμβατικά φωτοβολταικα και 20 ως 50 φορές λεπτότερα από τα φωτοβολταϊκά thin-film που είμαστε εις θέση να κατασκευάσουμε σήμερα», λέει Τζέφρυ Γκρόσμαν, καθηγητής του Μηχανολογίας στο MIT. Continue reading

Σύννεφα πάνω από τα οικιακά φωτοβολταικά

Σύννεφα πάνω από τα οικιακά φωτοβολταικάΣύννεφα πάνω από τα οικιακά φωτοβολταικά. Η αιτία είναι η νέα μεγάλη μείωση στην τιμή αγοράς από το σύστημα της κιλοβατώρας, που παράγεται από οικιακά φωτοβολταϊκά. Συγκεκριμένα, με κυβερνητική απόφαση η ταρίφα των οικιακών φωτοβολταϊκών έπεσε στα 12,5 λεπτά την κιλοβατώρα (kWh), από 25 λεπτά. Προηγήθηκε βέβαια η μείωση στα 25 λεπτά την kWh πέρυσι τον Αύγουστο.

Η βασική αιτία της μείωσης είναι αναμφίβολα το μεγάλο έλλειμμα που καταγράφεται στον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ Α.Ε.) και στον λογαριασμό για την ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), ο οποίος όμως τροφοδοτεί πλουσιοπάροχα και ιδιωτικές μονάδες φυσικού αερίου. Το επιχείρημα του υπουργείου είναι ότι οι αποδόσεις των επενδύσεων σε οικιακά φωτοβολταϊκά ήταν πολύ μεγάλες και το μέρος των αποσβέσεων που απορροφούσαν δυσανάλογα υψηλό. Συγκεκριμένα, μέχρι τον Απρίλιο φέτος έχουν εγκατασταθεί σε κτιριακές εγκαταστάσεις, που χρησιμοποιούνται για κατοικία ή στέγαση πολύ μικρών επιχειρήσεων, περίπου 38.000 φωτοβολταικα συστηματα (ισχύος μικρότερης των 10 kW). Continue reading

Σε νέα δοκιμασία οι σχέσεις Βερολίνου και Βρυξελλών για τα Φωτοβολταϊκά

Βερολίνου και Βρυξελλών για τα ΦωτοβολταϊκάΟ υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ υποδεχόμενος στο Βερολίνο τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ  ανακοίνωσε πως η Γερμανία απέρριψε την πρόταση των Βρυξελλών για επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Κίνας στο τομέα των φωτοβολταϊκών.

“Κατά την άποψή μας, τα μέτρα δεν είναι πλέον απαραίτητα και για αυτό η Γερμανία είπε όχι”, ανέφερε ο Ρέσλερ στην ομιλία του.

Ο Γερμανός υπουργός είπε ότι την Παρασκευή το Βερολίνο ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρατείνει κατά δέκα ώρες την προθεσμία που της είχε δώσει για να απαντήσει για το συγκεκριμένο θέμα των φωτοβολταικών και αυτό γιατί η γερμανική κυβέρνηση ήθελε “να κάνει διάλογο με τους φίλους και τους εταίρους” της.

Ο Λι Κετσιάνγκ βρίσκεται στη Γερμανία από το Σάββατο, για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα αυτή και σήμερα χαιρέτισε το αίτημα του Βερολίνου προς τις Βρυξέλλες. “Αναβάλατε (σ.σ. την ημερομηνία απάντησης) επειδή θέλατε να μας ακούσετε. Και αυτή η στάση σας συνδέει την Κίνα με τη Γερμανία και αξίζει την αναγνώρισή μας”, είπε. Continue reading

Φωτοβολταικά σε οικίες

Φωτοβολταικά σε οικίες

Φωτοβολταικά σε οικίες

Φωτοβολταικά σε οικίες

Γενικά για τα Φωτοβολταικά σε οικίες:
Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε οικίες είναι μία απλή διαδικασία, με πολλά όμως οικονομικά και όχι μόνο οφέλη. Κάθε ιδιώτης έχει τη δυνατότητα να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά συστήματα στη στέγη του, σύμφωνα και με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, κερδίζοντας μακροχρόνια οικονομικά οφέλη.

Η ύπαρξη ενός νέου πιλοτικού προγράμματος, για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κατοικίες, θα ενισχύσει την αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σε σχετικές δηλώσεις μάλιστα, του  Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού εμφανίζεται η δυνατότητα επέκτασης του συγκεκριμένου προγράμματος σε χιλιάδες ιδιωτικούς χώρους και οικίες.  Ο κύριος Συλικιώτης επισημαίνει μάλιστα ότι οι εγκαταστάσεις των φωτοβολταϊκών συστημάτων ενδέχεται να συγχρηματοδοτηθούν από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Continue reading

Φωτοβολταικά πάνελ από τρίχες ή μόνο τρίχες;

Φωτοβολταικά από τρίχες;

Φωτοβολταικά από τρίχωμα

Φωτοβολταικά από τρίχωμα

Η μελανίνη, η ουσία που οφείλεται το χώμα στο ανθρώπινο σώμα και τρίχωμα. Παρουσιάζει φωτοευαισθησία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αγωγός.

Σε αυτή ακριβώς την ιδιότητα του τριχώματος φαίνεται να στηρίχθηκε ο δεκαοχτάχρονος μαθητής από το Νεπάλ, ο οποίος χρησιμοποίησε ανθρώπινο τρίχωμα για να αντικαταστήσει το πυρίτιο που περιέχουν τα φωτοβολταικά πάνελ.

Δεδομένου ότι το κόστος της τρίχας είναι πολύ χαμηλότερη συγκριτικά με το κόστος του πυριτίου, ο δεκαοχτάχρονος ανακάλυψε (όπως διαδίδεται) μια πρωτοποριακή τεχνολογία για τη μείωση του κόστους των φωτοβολταικών πάνελ. Continue reading

Φωτοβολταικά συστήματα και Ασφάλεια

Ασφάλεια Φωτοβολταικών συστημάτων

Ασφάλεια Φωτοβολταικών συστημάτων

Φωτοβολταικά συστήματα και Ασφάλεια Με την εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων είναι πολύ σημαντικό να δοθεί προσοχή στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων. Ειδικά όταν η εγκατάσταση βρίσκεται σε απομακρυσμένες περιοχές είναι πολύ σημαντικό να προστατευθεί με εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας. αφορμή για αυτό το άρθρο είναι… Continue reading

Φωτοβολταικα συστηματα σχολεία της Δράμας

Φωτοβολταικα συστηματα σε σχολεια

Φωτοβολταικά συστήματα σε σχολεία

Με μεγάλη χαρά μαθαίνουμε πως σε στέγες σχολείων της Δράμας τοποθετούνται φωτοβολταικα συστηματα και με αυτό τον τρόπο αξιοποιούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο Ανδρέας Κουράκης (αντιδήμαρχος αστικού σχεδιασμού της Πολεοδομίας και Δικτύων) ενημέρωσε τους πολίτες τις δράμας για την πρόταση που θα φέρει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τοποθέτηση φωτοβολταικων συστηματων στα σχολεία της Δράμας. Continue reading

Η μεγαλύτερη γέφυρα με φωτοβολταικα πανελ !

Φοτοβολταικα πανελ σε γεφυρα

Φοτοβολταικά πάνελ σε γέφυρα

Έτοιμη θα είναι πολύ σύντομα η μεγαλύτερη  γέφυρα στον κόσμο με φωτοβολταικα πανελ «φωτοβολταϊκή γέφυρα» συνολικής ισχύος 1.1 MW.
Η γέφυρα βρίσκεται στον σιδηροδρομικό σταθμό Blackfriars στο κεντρικό Λονδίνο και το έργο κατασκευάζεται από την βρετανική εταιρεία εξοπλισμού Solarcentury. Continue reading