φωτοβολταικα συστηματα

ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ - ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

Οι βάσεις στήριξης & Φωτοβολταικά

Βάσεις στήριξης - φωτοβολταικαΤα συστήματα στηριξης είναι απλές διατάξεις που βοηθούν στην εγκατάσταση και την σωστή τοποθέτηση στα φωτοβολταικα πάνελ, ώστε να συλλέγουν αποτελεσματικά την ηλιακή ακτινοβολία. Άρα, είναι πολύ σημαντικό, τα συστήματα στήριξης να είναι αντοχής και κατασκευασμένα με καλής ποιότητας υλικά. Τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται συνήθως τα συστήματα στηριξης είναι το αλουμίνιο, το ανοξείδωτο ατσάλι, ο σίδηρος, και το ξύλο.

Το καταλληλότερο υλικό για να κατασκευαστεί ένα σύστημα στήριξης δεν είναι κάποιο συγκεκριμένο, γιατί υπάρχουν διάφορες απόψεις και για κάθε περιοχή υπάρχει μια ιδανική λύση. Για παράδειγμα το αλουμίνιο είναι στιβαρό, ανθεκτικό και αντοχής. Είναι πολύ εύκολο στην επεξεργασία του και συμβατό με τα υλικό των πάνελ. Το μειονέκτημά του όμως είναι ότι είναι δύσκολη η συγκόλυσή του. Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι το πιο ακριβό και δύσκολο στην επεξεργασία του, αλλά αντέχει στο χρόνο και είναι κατάλληλο για περιοχές οι οποίες έχουν υγρασία ή είναι κοντά σε θάλασσα. Αντίθετα, ο σίδηρος είναι πάρα πολύ εύκολος στην επεξεργασία του και στην συγκόλυσή του, αλλά διαβρώνεται γρήγορα και είναι ευαίσθητος στην υγρασία, ενώ θέλει προσοχή στο βάψιμό του. Τέλος, το ξύλο είναι το πιο οικονομικό υλικό απ'όλα, είναι πολύ εύκολο στη χρήση του και το βρίσκουμε εύκολα, αλλά δεν έχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο και χρειάζεται συνήθως αλλαγή μετά από μερικά χρόνια.

Ο πιο σωστός τρόπος που τοποθετούνται τα συστήματα στηριξης είναι να στερεωθούν σε ένα σταθερό επίπεδο με μια μικρή κλίση της πρόσοψεις προς τον ισημερινό, έτσι ώστε να έχουμε χαμηλότερο κόστος και βέβαια μια πιο μεγάλης αντοχής στήριξη. Αν θέλουμε όμως να βάλουμε κινούμενο συστήμα θα συλλέξουμε 25% περισσότερη ηλιακή ενέργεια κατά τη διάρκεια ενός χρόνου, αλλά με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η δυσκολία στην τοποθέτηση και συντήρηση του συστήματος, με αποτέλεσμα να μειώνεται η αξιοπιστία του και να ανεβαίνει το κόστος του.

Οι Υπηρεσίες μας

υπηρεσιες φωτοβολταικα

Από την αρχή της συνεργασίας μας αλλά και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, η GREEN SYSTEM είναι δίπλα σας.

Περισσότερα

Προϊόντα

φωτοβολταικά προϊόντα

H Green System έχει τη δυνατότητα να σας προμηθεύσει με όλα τα απαραίτητα προϊόντα για την κατασκευή ενός έργου.

Περισσότερα

Ενδεικτικά έργα μας

φωτοβολταικα εργα

Ενημερωθείτε για μερικά απο τα έργα φωτοβολταικών συστημάτων που έχει κατασκευάσει η εταιρεία μας.

Περισσότερα
Υπηρεσίες
Προϊόντα
Social
Επικοινωνία
img
img
img
img
  • Οικονομοτεχνική μελέτη
  • Αδειοδότηση έργου
  • Χρηματοδότηση έργου
  • Εγκατάσταση συστήματος
  • Συντήρηση συστήματος
  • Εγγύηση απόδοσης
img
Facebookimg
Twitter
img
6989444001img
simeonidis.giorgos@hotmail.com